Новости и События

Платформа дистанционного обучения

Майбутнє України за наукою

Майбутнє Української держави залежить від розвитку та підтримки науки.

Про це заявив у середу голова Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час урочистого відкриття Ювілейної виставки наукових досягнень установ НАН України, присвяченої 95-річчю академії.

«Виставки, які присвячено ювілейним датам, важливі, аби ще раз підкреслити, що майбутнє науки — це майбутнє України”, — зазначив Семиноженко.

За його словами, успіх будь-якої країни залежить від її економіки, а вона у свою чергу являє собою конкурентність товарів та послуг. Для того, щоб останні були конкурентними, у них повинно бути закладено найсучасніші технології. Тому майбутнє усіх економік світу і майбутнє України — за наукою.

Семиноженко висловив переконання, що Україна має найкращі конкурентні переваги саме завдяки унікальним науковим школам і наголосив, що наука в Україні не просто існує, а має вагомі досягнення, які закладено буквально в усіх провідних експериментах та наукових центрах світу.

Українські вчені  сьогодні співпрацюють з багатьма світовими огранізаціями та впроваджують українські технології. Скрізь засідають спеціальні ради, які розглядають плани щодо збільшення участі української науки в міжнародних наукових експериментах — підсумував Семиноженко.

Comments are closed.